SLADE Inc.


A Slade Inc. a szabadalommal védett szénszál erősítésű grafit alapszálak gyártója. Az egyedi alapszálban erősítésként használt magas szakítószilárdságú szénszálcsomó adja a termék különlegesen magas hő, nyomás és súrlódástűrő képességét. Az oxidációnak kitett területének csökkentésével a 3300G tömítés magasabb hőmérsékleti és vegyi ellenálló képességgel rendelkezik, mint a konkurencia grafitos zsinórjai. Kifejlesztésénél a tengely által súrlódással keletkező hő hatékony elvezetése volt a fő szempont. Az alapszál gyártási technológiáját US és EU szabadalmak védik.


A SLADE zsinóros tömítések ~30% tömörítés után alakulnak be a tengely és a tömszelence ház által kialakított területre. Így, egy tökéletesen záró, „préselt grafitgyűrűt” hozunk létre az adott tömítési felületen, amely hőelvezető tulajdonsága miatt a legtöbb esetben nincs szükség rés ill. hűtővízre.

Termékeink:

Zsinóros tömítések

A Slade zsinóros tömítések egyedülállóak a világon, többféle EU és US szabvánnyal védve. (United States Patent 5,683,778)

Gyártási technológiájukban eltérnek az ismert tömítőanyagoktól, mivel impregnáló~ és kenőanyagmentesek. Ezért a legszélesebb körben használható tömítőanyag a mai piacon.
-240°C – 1000°C között használható enyhe oxidálószerek jelenlétében, mindezeket a értékeket kifejezetten magas nyomástartományban is képesek probléma nélkül elviselni.

„Szárazfutásra” is alkalmasak, a tengelyen keletkező hő hatékony elvezetése és a termék kiemelkedő hő és tűzálló tulajdonsága miatt.

 

Laptömítések

A Slade Pyro-Tex Sheet egy forradalmian új technológiával előállított flexibilis grafit laptömítés, mely a hagyományos rétegelt és ragasztott technológiával ellentétben szövéssel készült. A szabadalmaztatott alapszálak 304 SS acéllapkával erősítettek, majd e szálak szövetszerű összeszövéséből jön létre a kész termék, mely törhetetlen, extrém magas hőmérsékleteknek és nyomásoknak ellenáll, jól tűri a felületi egyenetlenségeket, a párhuzamosság hiányát, könnyen vágható és erős oxidálószerek kivételével mindenhol használható. A felépítésének köszönhetően extrém visszarugózási képessége van, ami messze meghaladja a mai piacon lévő laptömítésekét.